Vörösiszap

2010.10.28. 15:16

Jótékony felajánlások

Budapest - Egy-egy értékes felajánlással sportolók és zenészek is segítenek a vörösiszap-károsultaknak; a felajánlott tárgyakat ma reggel ünnepélyes keretek között adták át a budapesti luxusszállodában, a Hotel Presidentben.

Balla Emőke

Össze tud fogni a nemzetünk, tud együttműködni. Bajban ismerszik meg a barát, az érintettek érzik, hogy velük van az ország,  mondta dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, a  megyei védelmi bizottság elnöke  azt hangsúlyozta: sok adomány érkezett, megteltek a raktárak.

Devecserben már nem lehet raktárat találni, mindenkit köszönet illet a segítségért. Három hét eltelt, a  munka neheze azonban még hátra van, fel kell építeni egy új lakónegyedet. Két dolgot kellett megoldaniuk: a rendrakás és építkezés mellett fontos volt, hogy a MAl tovább működjön, az emberek megőrizhessék munkahelyeiket. 

Gerendás József, a Hotel President budapesti luxusszálloda tulajdonosa közismert embereket kért, hogy segítsenek, jótékonysági árverésre ajánljanak fel egy-egy  értékes tárgyat. A magyar labdarúgó válogatott egy  dedikált futball labdát  ajánlott fel, amit Horváth Lajos Péter, a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség főtitkára adott át a szállodában dr. Navracsics Tibornak és Lasztovicza Jenőnek. A  kézilabda válogatott által dedikált mezt Firnicz József, a Magyar Kézilabda Szövetség  utánpótlás igazgatója  hozta el, a vízilabda válogatott pedig egy kis zászlót dedikált. Kótai Mihály, az IBO és a WBH  nagyváltósúlyú világbajnoka  azt a dedikált  arany boxkesztyűjét ajánlotta fel, amiben világbajnoki címét védte meg.

Mága Zoltán  hegedűművész a Rácz Pál hangszerkészítő által készített hegedűjét hozta magával. Nem idegen tőle a jótékonykodás, hangzott el a rendezvényen, gyakran segít beteg gyerekeken, árvízkárosultakon, a Szlovákiábnan tartott jótékonysági koncertjének bevételéből egy millió forintot a szlovák árvízkárosultaknak, egy millió forintot a vörösiszap károsultaknak ajánlott fel. Most árverezésre kínált hegedűjének kikiáltási ára 2 millió  forint, a helyszínen bemutatta azt a nagylelkű barátját, aki  biztosan licitál majd az értékes darabra.

A Pápához kötődő Farkas Bartalan  űrhajós is átérezte  a Kolontár-Devecser térségében történt katasztrófa károsultjainak helyzetét, ő is szeretne segíteni. Magával hozott egy fényképalbumot, tablót, amit a világ harmincnyolc űrhajósának aláírása díszít, a  helyszínen ő maga is dedikálta azt.

Kökény Attila, a Megasztár népszerű  döntőse a pianínóját ajánlotta fel, amit gyerekeinek szánt örökségül. Azt mondta, ő a legkisebb ebben az illusztris társaságban, de büszke arra, hogy itt lehet és ő is segíthet.

Egy magazin  főszerkesztője 200 ezer forintot kínált fel és a  tíz évvel ezelőtt megjelent első, Hofi Géza által dedikált   példányát.

A gyűjtést Gerendás József, a budapesti  szálloda tulajdonosa kezdeményezte, a jótékonysági árverést a közeljövőben tartják  Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében, a befolyt összeggel az iszapkatasztrófa károsultjait kívánják segíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!