Vörösiszap

2010.11.26. 06:26

Vörösiszap-katasztrófa: felkészültek a havazásra Devecserben

Felkészülten várják a téli időjárást a vörösiszap-katasztrófa térségében, csütörtöktől a BioPetrol egy sószórós hótolót állított készenlétbe a helyszínen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

MTI

Az OKF közleménye szerint a mentesítési munkálatok folyamatosságának biztosításához a gépjárművek ki-, és beléptető pontjain megkezdték a sózást, az utak takarítását szerződött vállalkozó végzi Devecserben.
   
A vörösiszap eltávolítását és az újjáépítést a hó és a fagy ellenére is folytatni kell, ezért a téli időjárási viszonyok idején szükséges munkagépek is  a katasztrófa sújtotta térségben vannak - tudatták.
   
Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ jogi munkacsoportja csütörtökig 282 károsulttal tárgyalt, közülük 55-en új építésű ház, 44-en használt lakás vásárlása mellett döntöttek. A többiek gondolkodási időt, illetve egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést.
Az újjáépítésen szerdán 340 szakember dolgozott több mint kétszáz munkagéppel - közölte a katasztrófavédelem.

Az iszapkatasztrófa dossziéját ide kattintva megtekintheti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!