Vörösiszap

2011.04.19. 17:09

Élelmiszersegély húsvétra - Jólesik szeretetet adni

Devecser - Húsvéti csomagokat oszt a karitász a vörösiszap-katasztrófa-károsultjainak. A csomagok kiosztásában személyesen segédkezett kedden Mádl Dalma asszony, a karitász jószolgálati nagykövete. A Katolikus Karitász Országos igazgatója, Écsy Gábor lapunknak elmondta, hogy 350 csomagot osztanak ki a héten a devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi károsultak között. Az élelmiszercsomagok értéke tízezer forint körül van.

Tóth B. Zsuzsa

Az adományok között húsvéti sonka, torma, mustár és kalács mellett édességek, valamint ecet, konzervek, cukor, tészta, keksz is található. A csomagokat németországi és karitászos adományoknak köszönhetően állították össze. Hazánban a karitászos templomi gyűjtések és a banki befizetések fedezik a költségeket. Akárcsak a 76 károsult család ingóságainak pótlását, amelyet szintén felvállalt a karitász.

Egy-egy lakásra legalább félmillió forintot, de akár több milliót is áldoznak, a kártól függően. Écsy Gábor hangsúlyozta, hogy a karitász a katasztrófa óta jelen van és segít, helyi irodájukban várják a segítséget kérőket eztán is. Mádl Dalma pedig arról beszélt, hogy miért fontos számára a személyes jelenlét az adományosztásban. Úgy fogalmazott, hogy az ünnep közeledtével jólesik egy kis szeretetet adni, segíteni a rászorulóknak. Bátorítani őket, biztosítani őket arról, hogy nem feledkeznek meg róluk. Amellett kíváncsi is volt, hogy miként haladnak a helyreállítási munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!