Vörösiszap

2011.07.06. 06:51

Anziksz az Adriáról

Devecser - Élményekkel telve érkeztek haza Novi Vinodolskiból az iszapkárosultak gyerekei: százhúsz diák vendégeskedett egy hétig a horvát Vöröskeresztnél.

Németh F. Bernadett

A szakértő kíséretet a Magyar Vöröskereszt szolgáltatta a táborozók mellé, tudtuk meg Dobos Ágnestől, a szervezet veszprémi igazgatójától. Ők adták az elsősegély-nyújtó helyet, amire szerencsére csak apróbb sérüléseknél volt szükség, biztosították a biztonságos fürdőzést, vízi mentő pontokkal és egy motoros mentőcsónakkal. A gyerekek úszástudásának felmérése után naponta kétszer úszásoktatás is volt. Mert persze a legnagyobb élményt az Adriai-tenger jelentette.

 



- Sokan nem jártak itt, és most belevetették magukat a tengervízbe. Annyira, hogy harmadik-negyedik nap bele is fáradtak a strandolásba - mesélte Dobos Ágnes, aki szerint a tábor nagyszerű volt, és a gyerekek bebizonyították, hogy szófogadóak és rendszeretőek. A horvát Vöröskereszt üdülője közvetlenül a tengerparton áll. A devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi  gyerekek  élvezték az új élményeket, az idegen, szépségekkel teli országot. A kedvükért a vöröskeresztesek a hazai ízeket idézték fel a napi négyszeri étkezés során. A strandolást kirándulásokkal színesítették: sétahajóztak, elutaztak Opatijába, aztán Rijekába, ahol megcsodálták a hatalmas kikötőt, és átugrottak Krk szigetére is.

Dossziénk az iszapkatasztrófa híreivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!