Vörösiszap

2014.02.03. 18:48

Folytatódik az iszapper

Veszprém – Tanúk meghallgatásával folytatódott hétfőn a Mal Zrt. kapcsán folytatott iszapper a Veszprémi Törvényszéken Szabó Györgyi tanácsvezető bíró elé kitűzött büntetőügyben.

Kovács Erika

A különösen nagy vagyoni hátrányt előidéző közveszély okozás bűntette és más bűncselekmények ügyében hétfőn a tárgyaláson tanúkat hallgattak meg, köztük hivatásos tűzoltókat. Kedden meghallgatják a környezetvédelmi felügyelőség vízjogi szakemberét, a másik két tanú a tűzoltóságot, illetve a katasztrófavédelmet képviseli. Február 5-én, 6-án, és 7-én igazságügyi szakértőket hívtak hulladékgazdálkodás és környezetvédelem témakörében, az utolsó napon a bíróság igazságügyi orvosszakértőket hallgat meg. Megírtuk korábban: a Magyar Alumínium Zrt. Ajka melletti X-es tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt – az ügyben indult büntetőper vádirata nyolc ember halálát köti össze közvetlenül a vörösiszapömléssel -, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház lakhatatlanná vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!