Zalahaláp

2015.10.14. 15:02

Akár múzeum is lehet az egykori kastélyból

Zalahaláp - Az egykori Prónay-kastélynak több szerepet is szán az önkormányzat. A felújítást követően egyebek mellett helytörténeti múzeum és házasságkötő terem lehet az ódon falak között – tudtuk meg Igaz Sándor alpolgármestertől.

Tóth B. Zsuzsa

- A helytörténeti múzeumba szánt tárgyak gyűjtése elkezdődött, napról napra több anyag gyűlik össze a helyi és környékbeli lakosoktól a paraszti élet bemutatásához. Az eddigi anyagokból be lehetne rendezni egy kisebb korabeli iskolai tantermet, egy, az elmúlt hetven évet felölelő konyhát, nappali szobát, kisboltot, de a tűzoltók egykori munkáját és a borászati hagyományokat illusztráló tárgyak, dokumentumok, fotók is vannak bőven – tájékoztatta a Naplót Igaz Sándor, aki a Zalahaláp-Sáska Települések Önkéntes Tűzoltó Egyesületének titkára és a Veszprém megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is egyben.

Igaz Sándor szerint érdemes lenne egy tűzoltó múzeumot is létesíteni. A képen a kastély udvarán látható, a tapolcai önkéntesektől ajándékba kapott fecskendő akár azt a gyűjteményt is gyarapíthatná, azonban mivel üzemképes és szükség van rá, az önkéntes tűzoltók használják
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!