Zalahaláp

2016.05.23. 21:01

Félszemű macskabagoly a sztár

Zalahaláp - A Hortobágyi Madárkórház lakóit látta vendégül a Madarak, fák napja alkalmából a Csontváry iskola.

Tóth B. Zsuzsa

Mint azt Igaz Sándor igazgatótól megtudtuk, Egri Katalin tanárnő kezdeményezésére érkeztek az intézménybe a jeles napon a Hortobágyi Madárkórház és a Magyar Nemzeti Ragadozómadár-védő és Solymász Egyesület képviselői állataikkal.

Murzsa Alexandra egy fekete hollóval érkezett a gyerekek közé
Fotó: Csontváry iskola

A gyerekek szívesen hallgatták Kisteleki Gergely humoros előadását a bemutatott madarakról, testközelből ismerhették meg különös vendégeik életmódját. Hergovits Eszter félszemű macskabaglyát különös szimpátia övezte a diákok körében. Murzsa Alexandra hollóval, Gyaki Péter Harrisszel, a mexikói ragadozó madárfaj képviselőjével keltett csodálatot.

A bemutatón szerepet kapott még egy kárókatona, egy dolmányos varjú és három szarkafióka is. A macskabagoly, a holló és a kárókatona - mint sérült, mentett madarak - a madárkórház kihelyezésének köszönhetően menekült meg és került az egyesülethez. A madárkórház látogatása során a bátrabb diákok meg is simogathatták a madarakat, valamint megcsodálhatták reptetésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!