Zalahaláp

2015.04.12. 12:14

Hosszú a lista, sok a 22 jelölt

Zalahaláp - A település vasárnap déli csendjét a szavazás sem zavarta meg. A választásra jogosult polgárok lassanként szállingóznak a kultúrházba, hogy leadják voksukat.

Tóth B. Zsuzsa

A választásról részletesen itt

Ki gyalog, ki kerékpárral, mások gépkocsival érkeznek. Csombó Gyula biciklivel ment, mert onnan egyenesen a szőlőbe siet dolgozni. - Ki kell használni a szép időt, de a szavazásról sem akartam lemaradni. Nehéz lenne megjósolni, hogy mi lesz az eredmény, majd kiderül - mondta.

Csombó Gyula

Horváth Ildikó két leány unokájával megy szavazni délután. - A lányok elkísérnek, bár még kiskorúak, nem szavazhatnak. Nem mindig megyek el, de most ott leszek én is. Fontos, hogy olyan legyen az eredmény, amilyet szeretnénk - mondja Ildikó.

Horváth Ildikó unokáival ment szavazni

Egy, a faluközpontban sétáló fiatal házaspár úgy nyilatkozott, hogy ők mindig szavaznak. - Még csak nyolc éves a gyermekünk, de már reggel figyelmeztett bennünket, hogy mennünk kell. Mindig jön velünk ő is. Mindegy, hogy ki nyer, nem izgulunk emiatt. De jó lenne, ha kiépítenék a kerékpárutat a falu és Tapolca között, meg a helyi utcák aszfaltozása szintén aktuális lenne - mondják.

Illés Ferencet éppen akkor szólítottuk meg, amikor kijött a szavazásról. A tűzoltóparancsnok korábban önkormányzati képviselő is volt. - Persze, hogy fontosnak éreztem, hogy szavazzak. Mindig eljövök, érdekel az eredmény. Nem tartom azonban jónak, hogy ilyen hosszú a lista, sok az a 22 jelölt. Megoszlik a szavazatok száma, ez felesleges. Nem engednék vidékit indulni, csak megyénk belit, ha rajtam múlna - mondja Illés Ferenc, aki a délutánt a nyirádi cross pályán tölti, ahol unokája versenyez a döntőben. Neki szurkol.

Illés Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!