Zirc

2011.11.02. 16:33

A Mezőséget mutatja be a kötet

Zirc - Új fotós könyveit mutatta be a Lőwey Lilla-Váradi Péter Pál alkotópáros a napokban a művelődési házban.

Mátételki András

A veszprémi szerzők tavaly ünnepelték harmincadik, jubileumi kötetük megjelenését, idén pedig a Bethlen Gábor Alapítvány díjában részesültek. Benczikné Tóth Magdolna, a művelődési ház igazgatója elmondta, az elismerést azok kaphatják meg, akik életművükkel, munkájukkal sokat tettek a magyarság értékeinek megőrzése, gyarapítása érdekében.
 
Lőwey Lilla először is a legfrissebb, a marosszéki Mezőséget bemutató albumukat ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, amely másfél héttel ezelőtt jött ki a nyomdából, s az eddigi visszhangok alapján - a több mint harminc kötet közül - a legszebb képanyagot tartalmazza.

A Kányádi Sándor portréját bemutató album nagyobb nyilvánosság előtt, a júniusi könyvhéten jelent meg: a szerzők ezzel köszöntötték a szavak köszörűseként ismert magyar költőt 82. születésnapján. "Megénekelte egész Erdély történetét" - hangzott el a fővárosban élő Kányádiról, akiről az is kiderült, hogy költözésekor ötezer kötet könyvet vitt be új otthonába.

Váradi Péter Pál mutatta be a költőről megörökített pillanatokat, Soós Andrea művésznő előadásában pedig elhangzott Az elveszett követ című vers is, amely a költő magyarságtudatát és a magyar nyelv iránti szeretetét egyaránt kifejezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!