Zirc

2013.02.12. 21:13

Egyelőre nincs kivitelező a Reguly múzeum felújítására

Nem tudott nyertest hirdetni a képviselő-testület a Reguly múzeum északi szárnyának felújítására kiírt közbeszerzési eljárásban, mert minden ajánlat magasabb volt a munkálatokra rendelkezésre álló összegnél.

Varga Domokos Péter

Erről Ottó Péter polgármester tájékoztatta lapunkat. Megtudtuk tőle, az önkormányzati fenntartású múzeum felújításához Leader pályázatot nyertek el, ehhez költségvetésük terhére biztosítják a szükséges önrészt. Miután a testület nem tudott nyertest hirdetni, arról is döntöttek, hogy kiírják az új közbeszerzési eljárást.

A tavalyi év folyamán felújították a Reguly múzeum homlokzatát – a kép előterében dr. Ruttkay-Miklián Eszter igazgató. Idén az északi szárny kerül sorra (Fotó: Varga Domokos Péter)

A rendkívüli ülésen módosították a nevelési és oktatási intézményekben alkalmazandó térítési díjakról szóló önkormányzati rendeletet is. Ez azért vált szükségessé, mert január 1-től a középiskolás diákok étkeztetése is a települési önkormányzatok feladatkörébe került át, így a helyi rendeletben a középiskolások térítési díjait is szerepeltetni kell.

Ehhez a témához kapcsolódva, de külön napirendként döntöttek arról, hogy jóváhagyja a testület a Veszprém megyei intézményfenntartó központtal, a III. Béla gimnáziummal és a Reguly Antal Szakképző Iskolával a kötelező étkeztetési feladatokról kötendő megállapodást. A konyha az utóbbi intézményben üzemel, éppúgy mint eddig, praktikus változást tehát a használók nem érzékelnek. A megállapodásban leszögezték, ha a továbbiakban bármilyen költség merülne fel a középiskolások étkeztetésével kapcsolatban, annak a megtérítése az önkormányzat feladata. Az eddig kalkulációk szerint erre valószínűleg nem lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!