Zirc

2013.04.18. 13:21

Megszépül a Rákóczi tér

Zircen két ütemben újult, illetve újul meg a települési központ, a Rákóczi tér. Az átadásra várhatóan május közepén kerül sor.

Varga Domokos Péter

A beruházásra a Zirci Ciszterci Apátsággal közös projekt keretében kerül sor, a megvalósításra konzorciumi megállapodás született, az apátság gesztorságával. A projekt önkormányzatra eső beruházási költsége bruttó 110 millió forint, melyhez KDOP-2 pályázati forrásból bruttó 75 millió támogatást kapott a város.

Folytatódik a Rákóczi tér felújítása, az Országzászló előtti terület új burkolatot kap (Fotó: Orosz Péter)

A fejlesztés folyamán megújul az Országzászló előtti terület (új burkolatot kap, megoldják a csapadékvíz-elvezetést), felújítják a Király-kutat és környezetét, a téren keresztül közlekedő utak épülnek ki, közvilágítással. Felújítják a teret határoló utat, a Reguly általános iskola előtti zsákutcát, kiépül közel 100 parkoló közvilágítással, gyalogos átkelőhellyel - tudtuk meg Kaszás Bélától, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetőjétől.

Mivel a projekt közös az apátsági épületegyüttes felújításával, az átadásra is együtt kerül sor. Ennek várható időpontja május közepe - erről Dékány Árpád Sixtus ciszterci apát tájékoztatta a Naplót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!