Zirc

2013.09.16. 10:36

Megújul a Reguly múzeum

A zirci Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház északi épületszárnyában jelenleg is zajlik mesterségek műhelyének felújítása.

Varga Domokos Péter

Erről Ottó Péter polgármester számolt be a Naplónak. Az intézmény fenntartója a város, így a felújítására is az önkormányzat nyújtott be pályázat a Leader programban, melyet 31 millió forint értékben el is nyert. Az átalakítás nettó 41 millió forintba kerül, a szükséges önrészt a város biztosítja. A kivitelezést a veszprémi székhelyű MIN-TECH Kft. végzi, ennek során az épületben leverik a régi vakolatot, majd új réteget visznek fel helyette, kicserélik a födémet, új vizesblokkot alakítanak ki. A munkálatok befejezési határideje december 31.

A Reguly múzeumban a mesterségek műhelye felújítása során Teiermeyer Zoltán veri le a régi épületben a vakolatot. Év végére készülnek el a munkálatokkal (Fotó: Varga Domokos Péter) 

A felújított épület tetőterében látványraktár kap helyet, ehhez a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) pályázatán nyertek el 32 millió forintot. Ez 100 százalékos támogatottságú pályázat, önerőt tehát nem kellett hozzá biztosítani. A testület a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy ki készítse el a látványraktár belsőépítészeti terveit. A Reguly múzeum tetőterében várhatóan a jövő év tavaszán fejeződik be az átalakítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!