Zirc

2014.11.06. 18:40

Az összefogás elrettentő ereje

Alsópere – A falopások és az orvvadászat megakadályozás érdekében fogtak össze az erdőgazdaságok, a nemzeti park, valamint a rendőrség. Az együttműködést továbbképzéssel és egy újabb közös akcióval erősítették.

Tremmer Tamás

A Veszprémi Erdőgazdaság (Verga) Zrt-re bízott állami erdei erőforrásokat meg kell őrizniük, ennek érdekében vissza kell szorítaniuk a szabálysértéseket, a bűncselekményeket. Ennek érdekében példaértékű összefogás jött létre, hangsúlyozta Tengerdi Győző, a vállalat vezérigazgatója, amikor köszöntötte a megelőzéshez kapcsolódó erdészeti projekt keretében megtartott oktatás résztvevőit. A Verga Zrt. Alsóperei Oktatóközpontjában erdészek, vadászok, rendőrök, polgárőrök, katonai rendészek jöttek össze, hogy bővítsék ismereteiket.

A falopások megelőzése érdekében olyan ellenőrzési rendszert építettek ki, amely megrettenti a tolvajokat. Ezt mutatta be Velegi Dániel (Verga Zrt.). Kollégája, Tóth Attila arról tájékoztatott, hogy milyen a szabályos vadászati tevékenység. Felsorolta, melyek azok az okmányok, papírok, előírások, amik ehhez elengedhetetlenek. A fegyvertartással kapcsolatos ismeretekről Gaál Tibor őrnagy tartott előadást.

A Bakonyerdő Zrt., a Verga Zrt., az Uzsai Erdészeti Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével januárban indult a megyében a közös erdészeti program. Ennek lényeges elemeit, célkitűzéseit és eredményeit Borbély Zoltán rendőr alezredes mutatta be. Elmondta, az év során több kisebb, és nagyobb közös akcióellenőrzést is tartottak, de a megye erdeiben május óta nem kellett bírságolniuk.

A továbbképzés résztvevői az este folyamán közös akcióellenőrzést tartottak. Mivel telihold van, az időjárás segíti az orvvadászokat, akiknek ilyenkor nem kell lámpát használniuk. Egy területrészt hermetikusan lezártak, onnan ember és jármű ellenőrizetlenül se ki, sem be nem mehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!