Zirc

2014.11.11. 13:35

Létszámbővítés támogatással az Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

Zirc - Több mint huszonhárommillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet a rehabilitációs szolgáltatásokhoz kapcsolódó foglalkoztatást segítő uniós forrásból egészségügyi szakemberek foglalkoztatására - e célra immár harmadszor.

Müller Anikó Hanga

Erről tájékoztatta a Naplót Vermes Tamás főigazgató. Elmondta, egy korábbi rehabilitációs projekt keretében szeptemberben avatták a megújult tetőteret, ahol tornatermeket alakítottak ki, melyeket az egészségügyi ellátást szolgáló gépekkel rendeztek be. A projekt a mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs fejlesztési program személyi hátterét biztosítja. Nyolc szakembert - négy ápolót, egy diplomás ápolót, egy gyógymasszőrt, egy kórház-higiéniai csoportvezetőt és egy egészségügyi dokumentációkezelőt - alkalmazhatnak az idei év szeptemberétől, tizenhárom hónapon keresztül, akiknek bérét, a járulékokkal együtt a pályázati támogatás fedezi, ismertette a sajtótájékoztatón Némethné Venczel Ildikó projektmenedzser és Varga Gábor projektasszisztens.

A zirci kórház vezetése az új dolgozók egy csoportjával, középen Vermes Tamás főigazgató. A munkaviszonyuk véglegessé válhat (Fotó: Müller Anikó Hanga)

A főigazgató elmondta, ezt követően ugyanennyi ideig alkalmazzák az új dolgozókat. Céljuk a folyamatos, hosszú távon történő foglalkoztatásuk, ezért, ha mindkét fél elégedett, a munkaviszonyuk véglegessé válhat. Varsányi Attila gazdasági igazgató bemutatta az új dolgozókat, ők: Auer Adrienn, Zrinyiné Véber Csilla, Váradi Ingrid, Mészáros-Molnár Gabriella, Tóth Erzsébet, Németh Erika, Németh Anita és Farkas Róbert.

Auer Adrienn ápolónő Borzaváron lakik, kétgyermekes anyuka, akinek nagy könnyebbség, hogy kevesebb időt kell utazással töltenie, így több ideje marad a családra. A bakonybéli Mészáros-Molnár Gabriellának szintén kisgyermeke van, a magánszférából pályázott az intézménybe, munkaköre megszűnése miatt, most az egészségügyi dokumentumok kezelése a feladata.

Valler Ilona, a zirci kórház ápolási igazgatója örül, hogy újból nyertek a pályázaton, mert egyre nagyobb az igény a magas szintű ápolási munka végzésére, mind a mozgásszervi rehabilitációs, mind a krónikus belgyógyászati osztályon. Elmondta, alapos kiválasztás után jól képzett szakembereket sikerült felvenniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!