Zirc

2015.05.04. 10:43

Eljátszani, lerajzolni - Előadásokat tartottak az iskolai erőszakról

Színvonalas programmal hívta fel a figyelmet a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola az iskolai erőszakra.

Civil Tudósítónktól

Az aulában és a folyosókon a gyermekek nyelvén megírt színes tablók hirdették az alapvető emberi jogokat, az osztálytermekben pedig előadásokat hallgathattak a diákok. Az előadók játékos formában igyekeztek rávilágítani a problémákra, azok megoldására, melybe a közönséget is bevonták.

Kadnár Eszterrel, a Zirci Járásbíróság bírónőjével eljátszottak egy tárgyalást ügyvéddel, ügyésszel, tanúkkal. Bolla Judit, az iskola ifjúságvédelemmel foglalkozó tanára egy tanmesét mondott el a gyerekeknek, melynek tanulságait le kellett rajzolniuk. A rendőrség részéről a biztonságra nevelő DADA-program keretében Spanberger Zsuzsa tartott előadást, a lelki okok megértését pedig Kubicsek Dávid, a Nevelési Tanácsadó fiatal pszichológusa segítette. Berkó Éva igazgatóhelyettes a felső tagozatban már jól működő Arizóna programról beszélt, a Zirc Városi Ifjúsági Fórum és az iskola diákönkormányzatának tanulói egy rövid színdarabot mutattak be. A gyerekeknek bele kellett magukat képzelniük mindegyik szerepbe, majd felszínre hozhatták az érzelmeiket.

A zirci diákok lerajzolják a tanmese tanulságait Fotó: Kelemen Gábor

Az iskolában kérdőíves gyűjtőládába várják a témakör kapcsán felmerülő kérdésekre a válaszokat gyerekektől, szülőktől egyaránt. Benczikné László Ildikó pedagógus, főszervező elmondta, a program életre hívásával az volt a céljuk, hogy a diákok, szülők, civil szervezetek, intézmények bevonásával segítsenek a diákok élethelyzetén, tudatosítsák a rájuk vonatkozó szabályokat, jogokat, és közösen találjanak megoldást a problémákra.

Kelemen Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!