Zirc

2015.06.24. 14:52

Kitüntetések a centenárium alkalmából

Zirc – A védőnői szolgálat két szakembere kapott elismerő kitüntetést a Védőnők Napja alkalmából.

Müller Anikó Hanga

Prémné Koczner Éva Budapesten, a parlamentben, a Magyar Védőnői Szolgálat centenáriumi ünnepségén vette át a Pro Sanitate Díjat, Klauszné Jely Zsuzsanna pedig Veszprémben, a megyeházán kapta meg a Kiváló Védőnő címet tanúsító oklevelet és plakettet. A védőnői szolgálat az idén ünnepli megalakulásának századik évfordulóját. Ez az ellátási forma szervezett formában az egész világon egyedülálló, a Hungarikum Bizottság kiemelt nemzeti értékké minősítette. Klauszné Zircen és a környékbeli falvakban – Nagyesztergáron, Lókúton, Akliban – látja el a családgondozást, de távolabbi településeken is gyakran helyettesít. Régebben az óvodai, iskolai ellátásban is részt vett. Munkáját örömmel végzi, e megbecsülés mércéjének értékeli a kitüntetést, de számára az általa gondozott kisgyermekek, családok elismerése az igazi értékmérő. A családlátogatásokon túl szülésfelkészítő, babamasszázs tanfolyamokat szervez és vezet, melyekhez megszerezte a szakképesítést. Részt vesz a népegészségügyi program méhnyakrák szűrési munkájában is.

A kitüntetett védőnők elhivatottsággal, szeretettel végzik munkájukat, balról Prémné Koczner Éva, Klauszné Jely Zsuzsanna
Fotó: Müller Anikó Hanga

Prémné a dudari védőnői szolgálat munkatársa, huszonkilenc év óta védőnő, ebből huszonnyolc éve Dudaron, de ellátja a bakonynánai körzetet is. Nem számolja a munkaidejét, munkáját hivatásként éli meg, gyakran keresik tanácsért akár az esti órákban, de hétvégeken is. A két falun kívül a székhely település iskolája, óvodája és a bakonynánai óvoda is hozzá tartozik. Ő is részt vesz az egészségügyi szűrőprogram összefogásában, nyári napközis táborokban egészségnevelési programot, a fiataloknak ifjúsági klubot, a babát váró szülőknek babamasszázs tanfolyamot szervez. Munkájában a családja támogatja, őket is megilleti a díj, mondja, de sok segítséget kap a település háziorvosától és az asszisztensnőtől. Mindkét szakember szeretettel végzi a munkáját, a kitüntetés megerősítette hitüket, szakmaiságukat.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!