Ajka

2012.09.25. 10:04

Ajkai iskolaátadás: a Kúriához fordult az önkormányzat

Ajka - A Kúria segítségét kéri az önkormányzat a törvényszék döntése miatt, amely szerint hatályon kívül helyezte az Ajkai Szakképző Iskola Hit Gyülekezetének való átadását.

Tóth B. Zsuzsa

Dr. Horváth József alpolgármestertől megtudtuk, hogy a az önkormányzat felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához. A Veszprémi Törvényszék jogerős döntése szerint jogsértésről van szó, ezért  ezért hatályon kívül helyezték a képviselő-testületnek az átadásáról szóló határozatait. Az önkormányzat a jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kéri, valamint az ítélet végrehajtásának felfüggesztését. Az alpolgármester úgy fogalmazott, hogy amennyiben a felülvizsgálatról év végéig nem döntenek, az iskola állami fenntartásba kerül. Véleménye szerint ez súlyosan sérti az önkormányzat és a város érdekeit.

- Téves a felperes kormányhivatal és a törvényszék álláspontja, amely szerint az iskolát a fenntartóváltás után csak az önkormányzat szüntetheti meg. Az egyháznak biztosítani kellett volna, hogy a perben kifejthesse az álláspontját. Ez szabálysértés, új eljárás lefolytatása kell - mondta az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!