Ajka

2012.11.27. 20:02

Jogszerű iskolaátadás Ajkán

A Kúria szerint jogszerű volt az ajkai önkormányzat döntése, amely arról szólt, hogy a helyi szakképző iskolát átadják a Hit Gyülekezetének.

MTI

A legfőbb bírói testület kedden felülvizsgálati eljárásban hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszék ezzel ellentmondó jogerős ítéletét. Az ajkai képviselő-testület május végén hozott határozatot arról, hogy a szakképző iskola fenntartói jogát a Hit Gyülekezetének adja. A határozatot azonban a Veszprém Megyei Kormányhivatal a bíróságon megtámadta, a törvényszék pedig igazat adott neki. 

A Kúria határozatában hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszék jogerős ítéletét. A rövid szóbeli indoklásban a bíró arra mutatott rá, hogy a közoktatási törvény szerint a fenntartói jog átadásával kapcsolatos döntéseket kellett május végéig meghoznia az önkormányzatnak, az egyéb átszervezésre vonatkozó döntések határideje pedig július utolsó munkanapja, így a képviselő-testület mindkét határozatot időben meghozta. Szerettük volna megtudni, hogy a döntés után a Hit Gyülekezete megkapja-e az intézményt, vagy a javában tartó tanév, esetleg más ok ezt ellehetetleníti-e, de a polgármester nem nyilatkozott lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!