Ajka

2013.01.09. 18:09

Eladó a székház

Információink szerint az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) értékesíteni kívánja a szövetség budapesti székházát. Mindezt a szervezet Ajkán élő elnöke megerősítette.

Tremmer Tamás

Több oka is van annak, hogy értékesíteni kívánják a székházukat, ugyanakkor minden az anyagiakra vezethető vissza, nyilatkozta lapunknak Németh László Iposz elnök. A szövetségnek három szállodája is van, ezekre az előző vezetés hitelt vette fel. A kamatok egyre nagyobb terheket jelentenek számukra, ezért ezektől meg kellene szabadulniuk. A több mint kettőezer négyzetméteres székházuk 1890-1910 között épült, műemléki környezetű. Az épület jelenleg irodaházként üzemel, a terület több mint felét kiadták bérleménybe. Csakhogy a bérlő felmondott, új bérlő viszont nincs a láthatáron, így a bevételkiesést pedig nem tudják pótolni, egy kis apparátussal bíró szervezetnek pedig nincs szüksége ekkora ingatlanra.

Az is nehezíti a helyzetüket, hogy tavaly júniusban 45 millió forint támogatást kaptak a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (ez a Magyar Közlönyben is megjelent). Ennek fejében több programot is megcsináltak, de a pénzt a mai napig nem kapták meg. Németh László már több levelet is írt a miniszternek, de még csak válaszra sem méltatták.Az elnökség úgy látta, a szövetség számára kiút, ha eladják a főváros ötödik kerületében, az Országház és több minisztérium közelében fekvő székházukat. Így sem maradnak budapesti iroda nélkül, van egy másik ingatlanuk, ahol tudják folytatni a munkát. Hiába fáj a szíve az elnöknek, elsődleges szempont, hogy rendezzék a soraikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!