Ajka

2013.04.26. 15:46

A költészet napján

Az ajkai Bródy Imre Gimnázium idén is megünnepelte április 11-ét.

Már hagyomány, hogy József Attila születésnapján az iskola tanárai és diákjai egybegyűlnek, és irodalmi olvasmányokkal méltón megünneplik a költészet napját. Idén a diákoknak lehetősége nyílt egy versíró pályázat keretein belül költői tehetségüket megcsillantani, mely szép eredményeket hozott. 22 verset bírált el a nagyérdemű, melyben helyet foglalt Nagy Zoltánné tanárnő, igazgatóhelyettes asszony és Bölcskeiné Kocsis Zsuzsa, a városi könyvtár vezetője.

A zsűri: Nagy Zoltánné, Bölcskeiné Kocsis Zsuzsa, Reviczky Krisztina és Csényiné Berkovics Ildikó tanárnő, a költészet napi rendezvény szervezője az ajkai Bródy Imre Gimnáziumban (Fotó: Jákliné Tilhof Ágnes)

Megtiszteltetés, hogy kortárs költőnőnk, Reviczky Krisztina is részt vett a zsűriben, melynek döntése alapján az első helyet a 13. E osztályos Cserményi Zsombor, a másodikat osztálytársa, Szalai Csaba tudhatta magáénak, a dobogó harmadik fokára pedig a 11. C osztályos Szabó Orsolya állhatott fel.

A rendezéséért köszönet jár Csényiné Berkovics Ildikó tanárnőnek, aki a rendezvényt életre hívta és megszervezte, valamint az iskolának és a zsűrinek, melynek szavai további alkotásra sarkallnak.

Szalai Csaba, Bródy gimnázium,
Ajka
Ezek is érdekelhetik