Ajka

2013.10.15. 13:21

A fehér bot napját tartották Ajkán

Ajka - A Fehér Bot Napján a vakokat és gyengén látókat ünnepelték a művelődési központban.

Tóth B. Zsuzsa

A kétnapos rendezvényt a helyi Látássérült Klub és a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete szervezte például életvitel bemutatóval, gálával. A programon a gyerekek is részt vettek, képet kaptak a látássérültek mindennapjairól. Kipróbálhattak különféle tevékenységeket, speciális eszközöket, hogy érezzék, az ünnepeltek miként élik meg az otthoni létet és a közlekedést vakvezető kutyával. Tanulmányozták a Braille-írást, bepillantást nyertek különféle beszélő gépek használatába.

A gálán Benkő Imre versmondó, a padragkúti Jószerencsét Nyugdíjasklub énekkara, a Flowers Aerobik Klub valamint a Látássérült Klub és a bakonygyepesi nyugdíjasklub tagjai szórakoztatták a közönséget. A gálaműsor keretében adták át a szervezők Bábics Valériának, a házigazda intézmény igazgatójának a vakok és gyengénlátók érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként a Veszprém Megyei Látássérültekért Emlékplakett kitüntetést. Dr. Horváth József alpolgármester üdvözölt mindenkit, majd a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének elnöke, Csehné Huszics Márta köszöntőjében a városvezetés és az ajkai klub tevékenységét is méltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!