Ajka

2014.05.09. 17:19

Szépen teljesítettek az ajkai diákok

Az ajkai Fekete-Vörösmarty Általános Iskola 3/d osztálya 2014. május 2-án részt vett Budapesten, a „Dobd a kosárba” elnevezésű utánpótlás-nevelés program keretén belül megszervezett országos jamboreen.

Számadóné Szokoli Ildikó

Az iskola egy évvel ezelőtt csatlakozott a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége által elindított programhoz. Néhány hónapos felkészülés után már az első megmérettetésen megmutatták a gyerekek, hogy bizony velük ebben a sportágban számolni kell az ellenfeleknek. A Veszprémben megrendezett labdajátékokból álló sorversenyeket megnyerték a náluk rutinosabb, régebb óta kosárlabdázó versenytársaikkal szemben. Az ősszel Ajkán megrendezett újabb fordulón már az „Add tovább” elnevezésű labdajáték előkészítő csapatverseny volt. Ezen a megmérettetésen újra bebizonyították, hogy ők a megye legjobbjai, s ezzel lehetőséget kaptak az országos jamboreen való részvételre.

A budapesti Gabányi Sportcsarnokban 25 csapat közel 500 résztvevővel képviseltette magát. A program főszervezője Zsolnay Gyöngyi 110-szeres válogatott kosárlabdázó, a házigazda pedig a férje Vujity Tvrtko volt.

Az ajkai fiatalok a csoportkörben elsőként Heves megye csapatát győzték le fölényesen 246-52-re. A későbbi ezüstérmes Kecskeméttől 156-93-as vereséget szenvedtek ugyan, de a Pest megyei Cegléd csapata felett újból 151-68-as győzelmet arattak. Így másodikként a csoportban, nem kevés izgalommal telve várták a középdöntő sorsolását. Sajnos a középdöntőből nem sikerült továbbjutni, hiszen a későbbi bronzérmes Budapesti csapattól vereséget szenvedtek, de a másik mérkőzésen csak nagyon kevés ponttal (127-122) maradtak alul a jamboree legfiatalabb résztvevői.

A mérkőzésekkel párhuzamosan a pálya szélén kosárra dobó versenyt is szerveztek, ahol az ajkaiak az előkelő  4. helyen végeztek.

A szülők „Hajrá Ajka” szurkolásától zengett a csarnok, ami biztatta, bátorította a gyerekeket, akik végül a középmezőnyt is megelőzve a 9. helyen végeztek.

Rácz Tiborné Saci néni testnevelő méltán lehet büszke tanítványaira, akik bebizonyították, hogy egy edző kitartó munkája, beléjük vetett hite meghozza az eredményt.

A szülői munkaközösség nevében köszönöm a felkészítést, a gyermekeinkbe fektetett bizalmát és köszönöm a két tanítójuknak Szabóné Wesztergom Zsuzsanna és Kissné Németh Szilvia pedagógusoknak a sok biztatást és támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!