Ajka

2014.08.10. 20:34

Zsibvásár a kutyákért

Ajka - Kutyasétáltatással egybekötött jótékonysági zsibvásárt rendezett vasárnap az Ajkai Gyepmesteri Telep az árva kutyáinak a javára.

Penk Tímea

Több napja gyűjtögették az adományokat és az otthon megunt holmikat, hogy azokat jelképes összegért értesítsék a zsibvásáron. Ruhák, játékok, könyvek, táskák, műszaki eszközök, ékszerek gyűltek össze, amelyek háromnegyedét önkéntesek, kutyasétáltatók és idegenek vitték. A felajánlások között egy félórás masszázs is szerepelt, sorsolás alapján választották ki a szerencsést azok közül, akik vásároltak.

Antal Laura gyepmester Jojóval (Fotók: Penk Tímea)

Antal Laura gyepmester a Naplónak elmondta, hogy a befolyt összeget a telepen élő kutyák állatorvosi költségeire fordítják. Jelenleg 23 kutya van a telepen, de helyhiány miatt ideiglenes gondozásba is kellett adni néhányat. A zsibvásár idején egy kis tacskó gazdára talált, a veszprémi Rontó Zsuzsanna fogadta örökbe Jojót. A gyepmester kezdeményezésére minden hónapban szerveznek egy olyan közösségi programot, amelyen az árva kutyákra hívják fel a figyelmet.

Zsibvásár a kutyákért: Bakos Család

Zsibvásár a kutyákért

Antal Laura, Rontó Zsuzsanna és Jojó

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!