Ajka

2015.03.15. 13:14

Az MSZP elnöke vitára hívta a miniszterelnököt

Az MSZP elnök-frakcióvezetője rendhagyó közmeghallgatásra hívta a miniszterelnököt Ajkára a magyarországi demokráciáról, a térség és a közösség helyzetéről vasárnapi ajkai sajtótájékoztatóján.

Penk Tímea

Orbán Viktor miniszterelnököt hívta Ajkára Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője, hogy beszéljenek Magyarország jogállamáról, a térség és a közösség helyzetéről, a létbiztonságról, a jó iskoláról, a kórházakról, a valódi érdekvédelemről, a joguralomról és a társadalmi békéről.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője (k) 
Fotó: Györkös József

Tóbiás József március 15-én az Európa parkban köszöntötte az ünneplőket azt hangsúlyozva, hogy a márciusi ifjak nem a nép helyett, hanem a nép nevében beszéltek, a társadalmi igazságért és a tizenkét pontért küzdöttek.– Sokan félreértik a forradalmat – mondta Tóbiás József azokra, akik fejet hajtanak Petőfi és társai előtt, miközben sárba tiporják mindazt, amiért küzdöttek. Ma egy szűk elit a saját a szavazóival sem törődve taszítja nyomorba emberek millióit, a szabad médiát korlátozza – nyomatékosította az MSZP-elnök, aki szerint „az orbáni hatalom önző és feudális”. A szabadság és a társadalmi igazságosság megteremtéséért tört ki a forradalom, s épp ezek hiánya bénítja meg az országot Tóbiás József szerint, aki a felelőtlen jegybank elnökről és a nyugat felé tartó, nyugalomra és gyarapodásra vágyó emberekből beszélt. Szerinte a magyar társadalom változást akar; a Fidesz és a Jobbik egylényegű, de az MSZP képes a változás motorjává válni, Pad Ferenc a dolgozók érdekeit képviselve hozzájárulhat ahhoz, hogy egy szebb új haza szülessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!