Ajka

2015.03.08. 14:08

Sport és szórakozás kutyákkal

Ajka - Kutyák és gazdáik örömére szerveztek ügyességi vetélkedőt vasárnap a régi focipályán.

Penk Tímea

A Szerencsenap elnevezésű programot a SAT Kutyás Sportklub rendezte. Kilencféle tevékenységet kellett teljesíteni a résztvevőknek, volt köztük labdás, palackdöntögetős, mászós és kúszós feladat, illetve helyben maradó verseny.

Jávorszky Éva fotója

A Veszprém megyei Sportklub kezdetben hobbi szinten foglalkozott a kutyákkal, de mára már kiemelkedő elméleti és gyakorlati tudásuk által hazai és nemzetközi versenyekre is készítenek fel - a baráti társaságba járó - kutya-gazda párosokat. Közel tíz éves tapasztalattal rendelkeznek az alapítók. Tevékenységükben az engedelmes képzés és a játékos, kutyás szabadidős sportok kiegészítik egymást, agility és flyball csapatuk is van. Korbeák Eszter, Bacsinszky Éva, Módné Horvai Orsolya és Varga Attila edzők tartják az oktatásokat a gazdáknak és kutyáknak.

 

Schindler László és Rommel (Fotó: Penk Tímea)

A szervezők szerint az ilyen verseny kihívás a kutyának és a gazdának is. Közel húsz nevező jelentkezett, néhány gazda több kutyával vett részt a versenyen. A tavasznyitó játékos délelőttöt edzés is követte.

Fotók: Jávorszky Éva

Schindler László Herendről érkezett, húsz éve foglalkozik kutyákkal annak érdekében, hogy elősegítse a kulturált kutyatartást, illetve a hasznos szabadidős tevékenységet.

- Általában viselkedésproblémákat kell megoldani, mint például agresszív vagy félős kutya, illetve különböző antiszociális magatartás kezelése a feladatom a kutyaiskolában. Mindenféle kutyával együtt lehet élni, számára a család jelenti a falkát - állította Schindler László.

Varga Attila, a kutyás sportklub vezetője Szonik nevű kutyájával

A SAT Kutyás Sportklub vezetője, Varga Attila szakképzett oktató, nemzetközi agility bíró és aktív versenyző tíz évvel ezelőtt kezdte a kutyás sportot.

- Veszprém megyében csak nálunk van magas színvonalú agilitiy és flyball oktatás. A kutyaiskola szakképzett oktatókkal  és kitűnő minőségű felszereléssel rendelkezik. Hobbi, valamint sport kutyások is rendszeres látogatói az edzéseinknek - számolt be Varga Attila, aki 22 éves geoinformatikus egyetemi hallgató. Annak érdekében, hogy az egyetem mellett kutyázni tudjon, naponta ingázik Székesfehérvárra a tanulmányai miatt. Otthon két kutyája van.

A Sportklub nagyszabású nemzetközi versenyre készül, amelyet májusban tartanak Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!