Ajka

2015.06.01. 20:11

Fiatalok veszélyben - Felkészítő foglalkozásokkal segít a rendőrség Ajkán

Ajka - A kiskorúakra leselkedő veszélyekre hívták fel a figyelmet a rendőrkapitányság által szervezett rendezvényen a minap, s arra is felkészítették őket, hogyan háríthatnák el ezeket.

Szántó Renáta

A programot prevenciós jelleggel hirdették, az alkalmat az eltűnt gyermekek május 25-ei világnapja adta. A rendőrkapitányság akciója során három intézményben mutattak be különféle megelőzési programokat. A Molnár Gábor Műhely Alapítvány tanulói egy komplex, bűn- és baleset-megelőzési délelőttön vettek részt. Szakemberek beszélgettek velük s hívták fel a figyelmüket a legfontosabb tudnivalókra ilyen esetekben.

Az előadás-sorozatot követően a rendőrök által kiépített közlekedési akadálypályán próbálhatták ki gyakorlatban a jó tanácsokat a gondozottak. A fiatalok egymást segítve, lábbal hajtható gokarttal teljesítették a különböző ügyességi feladatokat. A Fekete István Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium Ajka-Padragkúti Tag-intézménye is részt vett a rendőrségi akcióban, Gyuris Mónika rendőr főhadnagy és Molnárné Bodor Ida rendőr őrnagy prevenciós foglalkozásokat tartott a gyerekeknek.

A Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény szintén csatlakozott a programhoz.

Ott az 1 4. osztályosokat tájékoztatták a rendőrkapitányság munkatársai a biztonságban otthon és közterületen témákról.

Mindhárom intézményben az Eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan felhívták a tanulók figyelmét arra is, hogy elcsavargásuk milyen veszélyekbe sodorhatja őket. A rendőrök és a pedagógusok igyekeztek izgalmas programok segítségével illusztrálni a fiataloknak az otthon és az iskola fontosságát.

A fiatalok lábbal hajtható gokarttal teljesítették a feladatokat. Fotó: Szántó Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!