Labdarúgó NB II

2024.04.30. 07:13

A listavezetőt győzte le az Ajka

A labdarúgó NB II 30. fordulójának záró mérkőzésén az Ajka hazai pályán fogadta a listavezető Nyíregyházát. A vendégek egy győzelemmel már a bajnoki címet is megszerezhették volna, azonban Kenderes góljával a zöld-fehérek nyertek.

Balogh Dávid

FC Ajka-Nyíregyháza 1-0 (0-0)

Ajka, 600 néző. V.: Molnár A.

Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Kenderes, Csemer – Görgényi (Szűcs K., 85.) – Babos B., Sejben (Pantovics, 85.), Csizmadi Z., Zsolnai R. (Nagy K., 67.) – Szarka Á. (Borsos F., 75.). Edző: Schindler Szabolcs. 

Nyíregyháza: Fejér B. – Baki (Vass P., 89.), Alaxai, Temesvári A. – Farkas B., Sigér Á., Nagy D., Nagy B. – Gresó (Takács O., 63.), Beke P. (Novák Cs., 59.), Kovácsréti. Edző: Tímár Krisztián. 

Babos sok kellemetlen pillanatot okozott a vendégeknek 
Fotó: Gyarmati László

Határozottan és fegyelmezetten kezdte a mérkőzést a hazai együttes, azonban az első komoly lehetőség a nyíregyháziak előtt adódott. A 12. percben Gresó közelről veszélyeztett, de Szabados lábbal védett bravúrosan. A játékrész közepén nem sok helyzetet láthatott a szépszámú publikum, de belépőkből nem volt hiány. Gyakran tördelt volt a játék, ami nem segítette elő a látványos futballt. A 41. percben Sejben ugratta ki Babost, aki elől nagy lendülettel mentett Alaxai. 

A fordulás után, az 51. percben is az Ajkának volt helyzete. Bal oldali hazai szöglet után közelről fejelt Csizmadia Zoltán, a labda előbb a földre pattant, majd a lécen csattant. A szerencse nem volt sokáig a vendégekkel, ugyanis a 61. minutumban egy kifejelt labda után Csizmadia készítette le a játékszert lövésre, az érkező Kenderes pedig kapásból lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, Fejér tehetetlen volt az életerős lövéssel szemben, 1-0. A hajrában távoli lövéssel is próbálkozott az éllovas, de Szabados kapuja zárva tartott a hármas sípszóig. 

Schindler Szabolcs: – Fantasztikus mérkőzésen fantasztikus sikert arattunk, amivel ismét bizonyítottuk, hogy az NB II-ben a helyünk.

Tímár Krisztián: – Az elmúlt hetek nagy terhelése miatt kicsit tompábbak voltunk. Nem úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük, így csak gratulálni tudunk az Ajkának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!