Ajka

2016.01.21. 17:01

Trükkös tolvaj veri át gyanútlan áldozatait megyénkben

Ajka - Minden pénzemet elvitte egy fiatalember, aki azt mondta, villanyóra csere miatt jött - ezt mondta elkeseredetten csütörtökön délután Vizi Lajosné egy belvárosi lakásban.

Kovács Erika

A jó környéken levő belvárosi, többlakásos épületbe kóddal lehet bejutni, de az ismeretlennek ez nem okozott akadályt. Az asszonyt valószínűleg már figyelhette a férfi, mert amikor Viziné hazafele tartott, utána szegődött, megszólította, és az ajtónál jelezte neki, villanyóra csere miatt érkezett. A kódos bejáratnál továbbra is szóval tartotta, még arról is érdeklődött tőle, hogy hol van a férje, mire az asszony azt válaszolta neki, hogy ő egyedül él.

Vizi Lajosné: álmomban nem hittem volna, hogy valaki ezt képes megtenni az idős emberrel

A férfi ezután könnyűszerrel bejutott a lakásba az idős asszonnyal együtt, akitől tízezer forintot kért a cseréért. Aztán arra is kérte, hogy villanyszámlát is mutasson neki, mindeközben meglátta, hol tartja az idős nő a pénzét. Amikor a nő a számlát kereste, pénztárcájában matatott, az idegen egyedül maradt és magához vette az asszony megtakarított pénzét, aztán hirtelen közölte vele, sietnie kell, mert várják, az óra csere természetesen elmaradt. Az idős nő az idegen férfi távozása után vette észre, hogy eltűnt a pénze jelentős összegben - tudtuk meg a helyszínen, ahol már ott tartózkodott a fia is, természetesen értesítették a rendőrséget az esetről.

A rendőrség többször figyelmeztett, hogy senki ne álljon szóba idegenekkel és ne engedje be őket otthonába!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!