Ajka

2016.03.09. 15:19

Nem akart befeküdni a nőgyógyászati osztályra - Reagált a kórház

Ajka - A Magyar Imre Kórház szerdán reagált megkeresésünkre. Nyári Ildikó főigazgató lapunkat arról tájékoztatta, hogy a panaszos több alkalommal járt a szülészet-nőgyógyászati osztályon, általában ügyeleti időben, az éjszakai órákban.

Penk Tímea

A kórház tájékoztatása szerint több alkalommal kérték a beteget, hogy szakrendelőben, előjegyzés alapján jelentkezzen vizsgálatra, ezt azonban nem tartotta be. Ha valakinek ügyeleti időben lépnek fel panaszai, akkor a háziorvosi ügyeleten vagy a sürgősségi osztályon kell jelentkeznie, ahol döntenek a további vizsgálatokról, konzíliumról. Fekvőbeteg-osztályon csak a bent fekvő, osztályra felvett betegeket lehet ellátni. Két évvel ezelőtt a panaszosnak olyan jellegű problémája volt, amely abszolút kórházi felvételt tett volna indokolttá, de a beteg ezt elutasította. Nemrégiben ismét este tíz óra körül jelentkezett alhasi fájdalommal. Ha úgy ítélte meg a beteg, hogy erősebb fájdalomcsillapítóra lett volna szüksége, akkor a háziorvosi ügyeletet kellett volna felkeresnie, ha pedig úgy gondolta, hogy egyéb problémája van, akkor a sürgősségi osztályon kellett volna jelentkeznie – áll a kórház válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!