Állatvilág

2009.02.21. 03:30

Törzskönyv: A fehér egér

A házi egér tenyészváltozata, mely nemcsak fehér, hanem sokféle színű lehet. Tenyésztése már a XIX. századi Angliában elterjedt hobbi volt.Ajkait hosszabb, érzékeny bajuszszálak díszítik. Élénk szemei feketék. Farka olyan hosszú, mint a teste, 180 gyűrű található rajta.

Szausev Xénia

A fehér egér a közönséges egér tenyésztett változata, albínó. Ebből adódik, hogy sokkal érzékenyebb a külső behatásokra. Testhossza 75-110 mm. Testsúlya mintegy 28 gramm. 

Egy 65-ször 30 centiméteres alapterületű, 35 cm magas terrárium elegendő akár három egér tartásához is. Célszerű olyan helyre tenni, ahol csak a reggeli órákban éri nap, mert különben a terrárium nagyon felmelegszik és hamar befülled a levegője. Ne feledjük, kis kedvencünk lakhelyét hetente legalább egy alkalommal alaposan ki kell mosni! 

A terrárium aljára forgácsot, szénát vagy madárhomokot tegyünk, és gondoskodjuk egy kis házikóról, egy futó- kerékről és az egyéb játékokról is. 


Imádja a hasát, nagyon játékos
(Fotó: archív)

Szeretik, sőt imádják a vizet, különösen, ha friss. Az önitató előnye, hogy nem tudják teledobálni. Szinte valamennyi gyümölcsöt, zöldséget szívesen fogyasztják (mindig alaposan megmosva és lehetőleg meghámozva), illetve kaphatnak rágcsálóeleséget is. Tiltott zöldség azonban az erős paprika és a hüvelyesek (borsó, bab). 

Csatlakozzon közösségi portálunk, az  
klubjához, s mesélje el Ön is érdekes történeteit, töltsön fel fotót kedvencéről, s vitassa meg a gondokat más állatbarátokkal.

Kedvencek a ház körül rovatunkba beérkezett fotókból készült képgaléria megtekintéséhez kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!