Állatvilág

2014.06.19. 15:45

Vadgalambok a barackfán

Káptalantóti - Sok fenyőfa van az udvarunkban. Minden évben a fenyőágak közé raktak fészket a vadgalambok. Idén ez másként történt.

Puskás Zoltán

Egy fiatal vadgalambpár a lakásunk bejáratával szemben lévő őszibarackfára rakott fészket. Sok-sok napot ült a tojásokon a rekkenő hőségben is a tojó, nappal és éjjel, soha nem repült ki.

Naponta többször néztünk egymás szemébe, nem zavarta az ember jelenléte, a kutya ugatása, a sok jövés-menés. Párja a közeli antennán ülve beszélt hozzá turbékolva.

Vadgalambok fészkeltek a barackfára. Kellemes emlék (Fotó: Puskás Zoltán)

Jó néhány nappal ezelőtt kibújtak a tojásokból a sárga pihés kisgalambok. Anyjuk azóta is szorgalmasan eteti őket. Jó nézni őket!

Mivel a fészek a járda fölött van, feleségem a pottyantós WC-t is megoldotta. Egyszerűen csak műanyag tálkát tett a fészek alá.

Amikor ezeket a sorokat írom, a kisgalambok már emelgetik szárnyaikat, nemsokára kirepülnek a fészekből, önálló életet kezdenek. Kellemes emlék marad utánuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!