Állatvilág

2016.02.03. 14:08

Fekete medvék érkeztek az állatkertbe

Veszprém – Fekete medvék érkeztek a napokban a Veszprémi Állatkertbe. Elődjük, Bori, a kamcsatkai barna medve hét év vendégeskedés után visszaköltözött fajtársai közé.

Szabó Péter Dániel

A Veszprémi Állatkert vendégei körében mindig is népszerű állatnak számítottak a medvék. Az elmúlt öt évtized során barna medvével, örvös medvével, sőt, még jegesmedvével is találkozhattak a látogatók.

Fotó: Veszprémi Állatkert

A legutóbbi kedvenc Bori, a kamcsatkai barna medve volt, aki 2009-ben a Veresegyházi Medveparkból érkezett Veszprémbe. Hét év vendégeskedés után most távozott, és visszaköltözött fajtársai közé, tudtuk meg Török Lászlótól. A Veszprémi Állatkert igazgatója lapunknak elmondta, Bori kifutójába két hím fekete medve költözött a közelmúltban. A beszoktatásuk jelenleg is tart, a tervek szerint két-három héten belül a látogatók is találkozhatnak velük fejes-völgyi kifutójukban.

A fekete medve – amelynek példányai most először láthatóak Veszprémben – Amerika északi részének erdővel borított területein él. Kisebb termetű, mint a barna medve, fülük is hosszabb és kevésbé dús szőrzetű, fejük keskenyebb, homlokuk pedig domborúbb. Táplálkozási szokásaik viszont megegyeznek, kedvenc csemegéik a gyümölcsök és a bogyók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!