Alsóörs

2014.01.19. 15:35

A zenetudós orvos

Alsóörs – Az idén is az Endrődi Sándor Református Általános Iskola színjátszóinak új bemutatójával és az Örökség-díj átadásával tisztelegtek a magyar kultúra napja előtt szombaton.

Győrffy Árpád

Tamási Áron Énekes madár című székely népi játékának előadása előtt a darab rendezője, Novákné Juhász Andrea beszélt a Himnusz születésnapjához kötődő ünnep hátteréről, jelentőségéről. Tamási Áron darabját Mórocza Fanni, Molnár Dóra, Sebestyén Fanni, Halász Attila, Szekeres Dominik, Kozits Patrik, Hunyady Zsombor és Gárdonyi Patrik adta elő. A produkció hatalmas sikert aratott a művelődési ház nagytermét teljesen megtöltő közönség körében.

Sárközy Attiláné (balról), Szuper Miklósné, M. Tóth Antal, valamint  Hebling Zsolt az Örökség-díj átadásakor (Fotó: Győrffy Árpád)

 

Az előadás után Szuper Miklósné, az Alsóörsi Csipke Műhely vezetője és Hebling Zsolt polgármester átadta a csipkeműhely által alapított Örökség-díjat a község kulturális életében végzett kiemelkedő munkáért. A kitüntetéssel az idén dr. M. Tóth Antal orvost, zenészt, zenetudóst, több tudóstársaság tagját, vezetőjét jutalmazták. A díj maga egy gyönyörű csipke volt, amit az idén Sárközy Attiláné készített.Szuper Miklósné kiemelte, hogy a díjazott nem csak lakója Alsóörsnek, ahol Veszprém mellett ideje nagy részét tölti, hanem zenetörténeti sorozatával fontos építője is a község zenei kultúrájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!