Baba

2009.04.07. 02:00

Babák a medencében

Kővágóörs - Egyre nagyobb érdeklődés mellett működik az ősszel alapított baba-mama klub a településen.

Kiss Nikolett

Október elseje óta két hetente jönnek össze a helyi kismamák és kisgyermekes anyukák, hogy kicseréljék tapasztalataikat, szakamberek véleményeit, tanácsait hallhassák. Vasvári Ferencné védőnő lapunknak elmondta, hogy alkalmanként nyolc-tíz kicsi és szülei találkoznak. 


A kővágóörsi baba-mama klub tagjai élvezték a babúszást a sümegi szállodában

Az előadásokon eddig szó volt a mondódák szerepéről a beszédfejlődés terén, a killancsveszély kivédésének lehetőségeiről, a prevenár oltásról, azaz a pneumococcus által okozott tüdőgyulladásról és annak megelőzéséről. 

Nagy Károly mentőtiszt bemutatóval egybekötött előadásán a gyermekbalesetekre helyezte a hangsúlyt, megtanította az újraélesztés csínját-bínját az anyukáknak. Rompos Patrícia zenetanár havonta tart zenés, dalos Ringató foglalkozást, de babaúszáson is voltak már a kicsik a sümegi Hotel Kapitányban. 

Utóbbi olyannyira elnyerte mindenki tetszését, hogy többször is elmennek még. Ebben segítségükre van a Tapolca és Környéke Többcélú Kistérség Társulása, amely kisbuszát ajánlotta fel a kényelmes utazáshoz. A helyi önkormányzat is besegít, állja az utiköltséget. 

A kővágóörsi baba-mama klub hároméves korig várja a kicsiket szüleikkel. Terveik szerint a jövőben baba ruha börzét rendeznek, valamint a helyi óvónővel találkoznak, aki a beiratkozás kapcsán szól a tudnivalókról. Ebben a hónapban már baba masszázs tanfolyamra is járhatnak az anyukák. 

Az tavaly is nagy sikert aratott, a gyerekek hamar megszerették a masszírozást, az édesanyák pedig könnyen elsajátították a fortélyokat. Egyébként pedig minden olyan témát megbeszélnek a klubban - akár szakértő segítségével is -, amely érdekli a szülőket.
 

A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  





 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!