Badacsonytomaj

2014.02.07. 20:48

Őrzik Székely János emlékét

Nemesgulács – A község önkormányzata immár negyedik alkalommal írt ki mini-pályás teremlabdarúgó emléktornát, az év leghidegebb évszakában. A torna a helyi sportért oly sokat tevékenykedő Székely János nevét viseli.

Hatos Szabolcs

A településen évek óta futballal emlékeznek a második világháborút is megjárt Székelyre. A nevéhez fűződik a jelenleg is használatos focipálya kialakítása is: a tér 1949 óta áll a nemesgulácsiak rendelkezésére. Egy későbbi sérülés következtében az aktív játékkal felhagyó, szellemi sportra váltó Székely az '50-es évektől sakkozni tanította a környező települések lakóit – emlékét hálával, méltó módon őrzi az utókor.

Akikre Székely János is büszke lenne: az általános iskolások IV. korcsoportjának mezőnyében a helyi Keresztury iskola csapata győzött, balról jobbra Fercsi, Dani, Peti és Boti (Fotó: Szabó Richárd)

A múlt hét végén lebonyolódott kétnapos rendezvény –a Téli napok sorozat – keretein belül mérhették össze tudásukat kicsik s nagyok, lányok és fiúk. A IV. Székely János emléktorna többek között balatonedericsi, nyirádi és monostorapátiból érkező általános iskolások, illetve felnőtt korúak részvétele mellett zajlott.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!