Badacsonytomaj

2016.01.28. 15:50

Szomorú vasárnap

Badacsonytomaj - Müller Péter-Seress Rezső Szomorú vasárnap című zenés darabját adták elő a magyar kultúra napja alkalmából az Egry művelődési házban.

Civil Tudósítónktól

Seress Rezső a múlt század világhírű zeneszerzője volt, híressé az 1936 körül keletkezett Szomorú vasárnap című dalával vált. A darabban a kiss Seress , a füttyös muzsikus visszajön a túlvilágról kedvenc munkahelyére, a Kispipa vendéglőbe. Köszönti a közönséget több nyelven, humorral fűszerezve. Többen a nézőtérről visszaköszönnek. Derültség közepette Jani a pincér, leszedi az asztalra feltett székeket, a barna zongoráról úgyszintén. A kedves ismerősnek italt szolgál fel, majd a Fizetek, főúr! -ral elkezdik e túlvilági kiskocsma történetét, eljátsszák az egész életét, s azokét, akiken keresztülgázolt a történelem. Egy világ járt hozzá a vendéglőbe, ismert emberek külföldről, a világ ismerte.

Foki Veronika és Hertelendy Attila. A nézők vastapsával ért véget 
Fotó: Deák Ferencné

A zenés darab két részben játszódott, három szereplővel. Hertelendy Attila a zeneszerző szerepében, Helént, a feleséget Foki Veronika alakította, míg Jani, a pincér figuráját Szakály Aurél személyesítette meg. A művészek Zalaegerszegről jöttek, a korábbi években a Kvártélyházban mutatták be ezt az édes-bús történetet, annak a zenésznek az életét, akinek minden szívdobbanása a muzsika volt. Az élet vihara sodorta, és nem tudott mit kezdeni a sorsával. Úgy ment el, ahogy élt, észrevétlen.

A színészek mély érzelmekkel átélve adták elő a darabot, és e borongós, szomorkás zenés történet a közönség vastapsával ért véget.

Szerző: Perger Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!