Badacsonytördemic

2010.02.19. 19:13

Csiszár Jenő és a badacsonytördemici kocsonyák

Badacsonytördemic - Nagy sikerrel zajlott a IV. Badacsonytördemici Kocsonya Verseny. Az illusztris tagokból álló zsűri meghozta a döntést: idén a hagyományos jellegű kocsonyák taroltak.

Sellyei Gábor

Február 13-án igazán népes vendégsereg gyűlt össze a Faluházban, hogy részese legyen egy különleges gasztronómiai élménynek, itt ugyanis jól járhattak azok is, akik egyébként nem szeretik a kocsonyát.

Az évenként megrendezett versenyen nem az ízek harmóniáját, hanem a különleges tálalási módok végtelen sorát díjazta a rendezőség. A kreatív ötletek idén is számos kocsonyában testesültek meg, melyek három fő kategóriája: a hagyományos, a halas, és a vegetáriánus (zöldséges, gyümölcsös).

A versenyen profi és amatőr kategóriában bárki indulhatott, hobbi szakácstól gyakorló háziasszonyokon át akár a hivatásos séfig.

A zsűri tagjai közt számos illusztris személy is képviseltette magát: Csiszár Jenő műsorvezető, Szebeni András fotóművész és neje, Sóvári Zsuzsa újságíró, dr. Bardócz Zsuzsa alpolgármester asszony és Maurer Tamásné, a rendezvényt szervező Badacsonytördemic Községért Alapítvány kuratóriumának tagja.

Színek és formák bámulatos kavalkádja kápráztatta el a publikumot, melyet csak tetézett a Batsányi Kamara Táncegyüttes fergeteges sikert arató műsora.

Szépség ide - díjak oda, minden kocsonyának az a sorsa, hogy "jól megérdemelt" helyére kerüljön. Az ünnepélyes díjátadó után lehetőség nyílt a korlátlan fogyasztásra és a jó hangulatú forraltborozásra, beszélgetésre.

Vidám este kerekedett a kocsonyák kárára, el is fogyott az utolsó tányérig.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!