Badacsonytördemic

2016.07.07. 20:16

Felújításra vár a turistaház

Badacsonytördemic – A Rodostó turistaház 80 évvel ezelőtti átadása máig sem merült feledésbe a településen.

Tóth B. Zsuzsa

Az évforduló tiszteletére emlékünnepséget rendeztek az épületnél, ahol a nagy hőség ellenére szép létszámú résztvevőt köszönthetett Szántai Attiláné kultúros. Ludwig Emil újságíró a ház múltjáról és jelenéről szólt, majd Tatay Ágota a saját emlékeiről mesélt. Mint elmondta, kéthetes korától majdnem hat évig élt a házban, ahol édesanyja gondnok volt akkor. Édesapja, Tatay Sándor író Szigligeten dolgozott egy film forgatókönyvén, és fent, a házban szállt meg, a szülők így ismerkedtek meg egykor. Csiba Ágoston, a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) elnökségi tagja arról beszélt, hogy az országban öt felújításra váró turistaház van, köztük a Rodostó. Az épületek további sorsáról hamarosan végleges döntés születik.

Az ünneplők végül elhelyezték a koszorúkat, majd a gondnok körbevezette a jelenlévőket az épületben. A programon a természetjárók is szép létszámmal képviseltették magukat.

Címkék#turistaház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!