Balatonakali

2016.09.18. 11:39

Horgászbotok, sült hal és kézműves csoki a balatonakali búcsúban

Balatonakali - Minden évben szeptemberben rendezik meg a település búcsúját, amelyet tavaly óta egy plusz programmal is megspékelnek, ahol a hal kapja a főszerepet.

Kekk Sára

Szombat reggel ellepték a horgászbotok, csali tartó edények és székecskék Balatonakali strandját, hiszen reggel héttől foglalhatta el helyét az a harminckét nevező, akik a Balatonakali es Vidéke Sporthorgász Egyesület által rendezett búcsúi sporthorgász-versenyen indultak. Az egyesület, amely jelenleg több, mint 460 tagot számlál, mindig aktív résztvevője a balatonakali programoknak, így most sem elégedtek meg a verseny lebonyolításával. Miután átadták a díjakat az idén három kategóriában – utánpótlás, felnőtt, senior – induló pecásoknak, a horgászok és a foglyul ejtett halak átköltöztek a Művelődési Ház udvarára, ahol a kemencénél a legkülönbözőbb halas fogások készültek, természetesen a hal sütésének fortélyairól is sokat meséltek közben a szakácsok.

 

De nem csak a halról szólt a nap, igazából mindenki rátalált arra, ami számára egy jó hangulatú búcsúhoz kell. A Művelődési Ház udvarán a kézműves csokik, szörpök, ékszerek és ajándéktárgyak mellett népi körhintával, arcfestéssel, lufikkal és trambulinnal várták a játékdélutánon a legifjabbakat. Persze az ételek sem maradtak érintetlenül, délután négy óra körül már elkészültek az első fogások, így a horgászok megkezdték a kóstoltatást.

Természetesen a hagyományokhoz hűen a búcsúi istentisztelet sem maradhatott el a településen, vasárnap délelőtt tíz órakor a katolikus templomban tartották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!