Balatonakali

2017.05.21. 08:04

Pünkösd előtti szomszédolás

BALATONAKALI A sportok köré szerveztek programokat a Balaton-parti településen, de a gulyásleves és a császármorzsa sem maradhatott el. A rendezvényen semmiért se kellett fizetni.

Sági Ági

Hetedik alkalommal tartották meg a faluban a Pünkösd előtti szomszédolás nevű programot a Balatonakaliért Támogatási Közalapítvány szervezésében.

- Régebben átbicikliztünk a szomszédos településekre, és az ottaniakkal együtt jöttünk vissza. Akkor még pünkösdkor tartottuk a rendezvényt, de mára annyi a program akkor, hogy előre hoztuk. Most a strandra várunk mindenkit, és itt tartunk sportos programokat-meséli Jankóné Vági Viola az alapítvány titkára.

A viharos szél ellenére sokan lejöttek a strandra, ahol volt közös torna, buborékfoci bajnokság, és strandfoci. Egy nyertes pályázat révén légvár és rodeo- bika is várta a gyerekeket. Aki akart kaphatott csillámtetoválást, volt leülős kézműveskedés és óriás sakkfigurákkal is lehetett játszani.

- Közösen főzzük a gulyáslevest, és most már a császármorzsa is hagyományos, amit házi baracklekvárral kínálunk. Az asszonyok házi süteményekkel készülnek, és helyi bort is tudunk kínálni. Sokan jönnek a szomszédos településekről és nyaralók, akik már ismerik a programot- fejezte be Antal Zsuzsanna kuratóriumi tag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!