Balatonalmádi

2012.03.07. 05:41

Megkezdődtek a tavaszi munkálatok

Balatonalmádi - Eltüntetik a tél nyomait a városban, csaknem harminc köbméternyi síkosságmentesítő anyagot szednek fel a városgondnokság munkatársai.

Halmos György

Agg Z. Tamás, a városgondnokság igazgatója arról tájékoztatott, hogy a 71-es és a Veszprémi útra kiszórt zúzalékot szedik fel a napokban, illetve a novemberben a lakosság számára kihelyezett, síkosságmentesítő anyaggal töltött konténereket viszik vissza a telephelyükre. (Ezeket deponálják, majd télen ismét kihelyezik.) Télen elvégezték az elszáradt ágak levágását, illetve megnyírták az erős szélhatásnak kitett fák koronáját is. Az igazgató beszélt arról is, hogy a város három strandján is elkezdődtek a munkálatok, összeszedték a lehullott őszi lomb maradványát és a télen letört ágakat. - Ez elég jelentős munka volt - tette hozzá.


 
A frekventált közterületi helyszíneken elkezdődött a tavaszi lombgereblyézés is. Szerencsére idén a jég nem okozott olyan problémákat, mint tavaly, amikor a feltorlódott táblák sok helyen  összetörték a beton védműveket. A tavaly október végén, november elején elültetett árvácskák áprilisra, májusra lesznek a legszebbek, utána cserélik le azokat egynyári virágokra.


Balatonalmádi is részt vesz a Balaton körül szervezett közmunka-programban március elsejétől  - tájékoztatott Agg Z. Tamás. Hozzátette, hogy ennek keretében összesen huszonöten vesznek részt a városgondokság munkájában. Ezt az igazgató jelentős segítségnek nevezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!