Balatonalmádi

2013.09.20. 10:04

Zacher Gábor: fontos a beszélgetés a családban

A családon belüli kommunikáció az alapja annak, hogy a szülő és a gyereke között olyan kapcsolat alakuljon ki, ami később segíthet olyan döntések meghozatalában, mint például a függőséget okozó anyagok kipróbálásának elutasításában.

Halmos György

Többek között erről beszélt sok humorral átszőtt kötetlen előadásában a dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos, aki az almádi szülőakadémia vendége volt. Úgy vélekedett, hogy egyre nagyobb lesz a nemzedékek közötti szakadék, hiszen felgyorsult a világ, éppen ezért nem lehet a különböző korszakokat összehasonlítani. Példaként a számítógép és mobiltelefon-használatot említette, amelyben a mai tinédzserek „őslakosnak”, míg szüleik pedig „betelepülőknek” számítanak. Statisztikákat ismertetve közölte: egy átlagos magyar szülőnek naponta mindössze hét perc jut gyerekére, ennyi idő alatt a legalapvetőbb dolgokat sem lehet megbeszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!