Balatonalmádi

2013.10.05. 10:26

Díjazták a legrémisztőbb tököt

Balatonalmádi - Sokan látogattak el a hagyományos tökfesztiválra, ahol a kóstolók mellett dísztökökből rémisztő, vagy éppen kreatív lámpásokat faragtak a gyerekek szülői segítséggel szombaton délután.

Halmos György

A szép, napsütés időben megrendezett találkozón nemcsak a kézügyességet lehetett kipróbálni, de finom ételeket és italokat is kóstolhattak a látogatók, amit többek között a szervezők, a Nők a Balatonért önkéntesei készítettek. Az immár tizenharmadik alkalommal megrendezett fesztivál délután háromkor kezdődött, a művelődési ház előtti területen lehetett kiválasztani a faragásra szimpatikus tököt.

 


Izsó Lili Jázmin (balról) és Kurucz Ágnes az „alkotásukkal” (Fotó: Nagy Lajos)



A rendezvény nemcsak a gyerekeknek nyújt kellemes szórakozást, de szüleiknek is, akik segítségével készültek a félelmetes, vagy ötletes tökfaragások. A nagy érdeklődésre való tekintettel a nagyterembe, ahol a NaBE önkéntesei várták finomabbnál-finomabb falatokkal a vendégeket, már a hivatalos megnyitó előtt bemehettek az érdeklődők.

A szervezők tájékoztatása szerint legalább három-négy tespi süteményt, ételt készítettek a NaBE almádi csoportjának tagjai a szombati fesztiválra. A választék ismét óriási volt, a süteményektől a tésztákon keresztül a ivólevekig bezárólag mindent meg lehetett kóstolni. A könyvtárban meseolvasás várta a tökfaragásban megfáradt gyerekeket, természetesen a megszokott tombola sem maradhatott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!