Balatonalmádi

2016.12.11. 15:57

Fotókon Balatonalmádi mindennapjai

Balatonalmádi – A vöröskövet ábrázoló képek mellett természetfotók és helyi életképek is láthatók a VasútARTjáró kiállításon.

Marton Attila

A korábbi évekhez hasonlóan a beküldött fotók közül a VasútARTjáró művészeti vezetői, Fábián László és Jáger István grafikusművészek válogatták ki a József Attila út alatt a vasútállomáshoz átvezető aluljáróban nyílt tárlaton megjelenő fotókat.

A nyolcadszor szervezett kiállításon ezúttal közel harminc, Balatonalmádiban élő, vagy a településhez kötődő alkotó több mint hetven fotója látható. A szervezők felhívására a képek közül több a vöröskőt ábrázolja, emellett számos természeti fotó, őszi életképek és balatonalmádi látkép is szerepel. Fábián László köszöntőjében felidézte, a négy évvel ezelőtti első kiállításhoz tizenkét alkotó csatlakozott, a résztvevők száma azóta folyamatosan emelkedik, ahogyan a város hétköznapi életét megmutató képek száma is növekszik. Hozzátette, ez azért is fontos, mert a szervezők célja kezdettől fogva az, hogy a balatonalmádiak fedezzék fel és mutassák meg városukat a kiállításon.

Fotó: Stiger Ádám

– Számos helyi példaértékű önkéntes munkájának és összefogásának köszönhető, hogy a korábban elhanyagolt aluljáróból mára művészeti érték lett – hangsúlyozta megnyitójában Gyenes Ákos, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület elnöke. Hozzátette, egyre gyakrabban tapasztalják, hogy a településre érkező vendégek a helyi látnivalók egyikeként keresik az aluljárót, ami azt is bizonyítja, milyen gazdag művészeti élet folyik a településen. A mostani kiállítással átlépte a félezret a bemutatott reprodukciók száma. A fotók nyár elejéig láthatók az aluljáróban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!