Balatonederics

2015.04.03. 14:33

Víznapi Balcsi-parti Balatonedericsen

Ökológiai lábnyomot számoltak, kishajókat hajtogattak és megkoszorúzták a tavat az ünneplők a Víz világnapján.

Tóth B. Zsuzsa

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) helyi és nemesvitai csoportja a Víz Világnapját Balcsi Partival ünnepelte, miként a többi 18 tóparti településen működő csoport. A NABE ebben az évben ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját.

Az edericsi strandon szép idő fogadta a résztvevőket. A programot A Balaton fohásza című vers indította, majd a rendezvény céljáról, az egyesület szerepéről és tevékenységéről, vizeink megóvásának fontosságáról volt szó. Az ünnepélyes megnyitó végén Fekete Lajosné Márai Sándor: Ajándék című versét szavalta. Az ünneplők papírból hajtogattak kishajókat, amelyeket a tó megkoszorúzásával egy időben vízre bocsátottak. A hagyománynak megfelelően idén is játékos csapatversenyt állítottak össze a szervezők az iskolásoknak. A gyerekek felkészültségükről tettek tanúbizonyságot.

A Nők a Balatonért Egyesület balatonedericsi csoportja a strandon ünnepelte a Víz világnapját (Fotó: NABE)

Kiderült, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkeznek a természetről és a környezet megóvásának fontosságáról. A csapatokat játékokkal, édességgel és ásványvízzel ajándékozták meg a támogatóknak is köszönhetően. A felnőttek a Balatonról és a környezet védelméről szóló keresztrejtvényt fejthették meg, kiszámíthatták ökológiai lábnyomukat, víztakarékossági tanácsokat kaptak és ismerkedhettek a Balaton könyv újabb, bővített kiadásával. A nap sikeréhez hozzájárult Töreky Lászlóné polgármester, a Horgász Egyesület és Nyugdíjas Klub vezetői, Nemesvita, Balatonederics NABE tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!