Balatonederics

2017.01.17. 21:30

Utakat újítottak fel, kajakkikötőt létesítettek

Balatonederics - Mintegy 13 milliós vis maior-támogatásból újulhat meg tizenegy hegyi út felújítása idén a településen.

Tóth B. Zsuzsa

Sürgető továbbá az Ady Endre utcában a bedőlt árokszél kijavítása. Utóbbira kilencmilliós összeget áldozhatnak, a kivitelezések már tavasszal elkezdődnek. Küszöbön áll továbbá az egészségház felújítása, az épületben ki kell cserélni a nyílászárókat, és a szigetelést kell megoldani. Összesen több mint 14 milliós támogatást kapott rá a település, az önerővel együtt 18 millió forintból újul meg az épület. Annak közelében egy sportparkot is kialakítanak szabadtéri kondiparkkal, százszázalékos állami támogatásból. Továbbá két külterületi útra ugyancsak pályáznak, azok a települést a Balatonnal kötik össze.

Töreky Lászlóné polgármester és Krejczinger István alpolgármester a bedőlt árok mellett Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A további tervek között szerepel a strandon kajakkikötő építése. Ott lehetne a bázisa a kajakos túrázóknak, akik a tó nyugati öblének több településén, Badacsonytomajon, Szigligeten, Balatongyörökön, Vonyarcvashegyen, Gyenesdiáson és Keszthelyen is kiköthetnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!