Balatonfüred

2012.03.28. 07:57

Fórum a nyelvoktatóknak

Balatonfüred - Közel száz nyelvtanár vett részt a balatoni régió első idegen nyelvi szakmai napján múlt pénteken a Bem iskolában.

Győrffy Árpád

A három balatoni megyéből, de távolabbról is érkező angol, német, francia, spanyol és olasz szakos pedagógusok a XXI. század technikai fejlődése által felvetett megkerülhetetlen kérdéseket járták körül az iskola szemszögéből, és speciális nevelési,  illetve nevelői problémák kezelésével foglalkoztak.

Kaló Sándorné például a tanári kiégésről, Dobos Tamás az interaktív tábla használatáról beszélt, Bujtás Barbara az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületét (IATEFL) mutatta be, Turi Erzsébet a meseterápia rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot, Kálmos Borbála és Dóczi-Vámos Gabriella a diszlexia és nyelvtanítás kapcsolatát vizsgálta előadásában, Fehérné Horváth Katalin a Kiégés ellen a gyakorlatban címmel vezetett workshopot.
 
A konferenciát Németh Anikó, a Bem iskola angoltanára és a szintén a városban dolgozó kolléganője, Bujtás Barbara kezdeményezte, hogy  mint mondták  kicsit felrázzák a régióban dolgozó más nyelvtanárokat is. A szervezésben az iskola, az önkormányzat és a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet (KöRPI) megyei irodája segítette őket. A rendezvény visszhangja alapján úgy látják, van igény az ilyen jellegű szakmai fórumokra, ezért jövőre is meg szeretnék rendezni az idegen nyelvi szakmai napot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!