Balatonfüred

2013.04.09. 17:29

Költőversenyt hirdettek magyarul verselőknek

Balatonfüred önkormányzata ismét meghirdeti verspályázatát a Salvatore Quasimodo Emlékdíj elnyerésére - tájékoztatta lapunkat Cserép László, a S. Quasimodo Közalapítvány titkára, a polgármesteri hivatal osztályvezetője.

Győrffy Árpád

Mint elmondta, valamennyi pályázó két magyar nyelvű, kiadatlan, más pályázatokon nem díjazott és nem említett művel vehet részt. A pályamunkákat gépírással 5 példányban kell eljuttatni május 31-ig a polgármesteri hivatalba. A kettőnél több verset küldők pályázatát nem tudják figyelembe venni. A pályázaton első díjas költemény elnyeri az Emlékdíjat, valamint alkotója ösztöndíjban részesül. A díjat szeptember 7-én  rendezendő nemzetközi költőtalálkozó keretében adják át.

A korábbi hagyományok szerint az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete és a Balatonfüredi Salvatore Quasimodo Alapítvány meghívásos pályázat formájában hirdeti meg a 10. Bertha Bulcsu Emlékdíjat a Balaton természeti és kulturális értékeinek, valamint a térség mai állapotának, sajátosságainak, gondjainak méltó irodalmi bemutatására. A meghirdetők öt írót kértek fel a pályamunkák elkészítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!