Balatonfüred

2013.09.10. 15:54

Új diákok és újrázó vezetők

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonfüredi Tankerületének illetékességi területén az állami általános iskolákban összesen 830, a Lóczy Lajos gimnáziumban pedig 451 tanuló kezdte meg a tanévet - tudtuk meg Szabó Lajos igazgatótól.

Győrffy Árpád

Mint elmondta a balatonfüredi iskolákba beíratott 151 gyermek részére a Radnóti és az Eötvös iskolában kettő-kettő, a Református Iskolában egy osztályban indult meg a tanítás. Zánkán, illetve Balatoncsicsón egy-egy osztállyal indul az első évfolyam. A bejárást a balatonfüredi iskolákba, ahogy eddig is, menetrendszerinti járatokkal oldják meg.

Az adott iskola kötelező beiratkozási körzetében lakó bejáró tanulóknak a KLIK fizeti a tanulói bérleteket. A körzeten kívüliek esetében az érintett önkormányzatok többsége támogatja a tanulók utazását. Négy intézményben járt le az intézményvezetők megbízása. A nevelőtestület véleményének kikérése után adott megbízás alapján a füredi Eötvös iskolát Diószeghy Leopoldina, a Radnóti iskolát Steierlein István vezeti újabb öt évig.

A balatoncsicsói iskolában a nyilvános pályázaton nyert Kereszturiné Semetka Judit kezdi meg harmadik vezetői ciklusát. A füredi Fekete István iskolában az eddigi vezető, Hajdúné Babos Katalin kapott egy évre helyettesi megbízást a vezetői feladatok ellátására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!