Balatonfüred

2014.07.04. 18:25

Lovas hagyományok, finom ételek és italok

Hagyományápolásra is remek alkalmat teremt minden generáció számára a 16. alkalommal megrendezett Lovasi napok – erről dr. Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszélt a péntek esti megnyitón.

Kis Virág

Ferenczy Gáborné polgármester a megnyitón köszönetet mondott a falu lakosságának, hogy összefogásukkal idén is megrendezhették a fesztivált. Külön kiemelte, hogy az elmúlt négy évben jelentős fejlesztések történtek a településen, ám a képviselő-testület a szűkös anyagi források ellenére is biztosította a pénzt a Lovasi napokhoz.

A kétnapos közösségi program a Nagy Gyula Galériában a Veszprémi Művész Céh kiállításával vette kezdetét. A Millenniumi park nagyszínpadán a Csopak Táncegyüttes és az Acro Dance lépett fel, Fekete Dávid énekelt, majd a Búgócsiga együttes szolgáltatta a zenét az utcabálhoz.

Szombaton is színes programokkal folytatódik a rendezvénysorozat. Nagy érdeklődésre számíthat a polgármesterek fogathajtó versenye. Majd lószépségverseny, a Pápai Lovasiskola középkori lovagitorna-bemutatója várja az érdeklődőket. A pörköltfőző versenyen három kategóriában mérhetik össze tudásukat a szabad tűzön főzés virtuózai. Az ifjú látogatók is garantáltan jól fogják magukat érezni, Frici bohóc és a Gyermekparadicsom arcfestéssel várja őket. Vigyázz rám! címmel balatoni környezetvédelmi társasjátékkal bővíthetik ismereteiket kicsik és nagyok a Nők a Balatonért Egyesület szervezésében. Délutántól a musicaleké, slágereké a főszerep. Az este Vastag Tamás fellépésével kezdődik, és a Frisson zenekarral, utcabállal zárul a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!